Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka

pin it button Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka

portada6 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka

Esta casa fue diseñada para un matrimonio, ambos artistas, en la zona residencial de Osaka. Los propietarios pusieron cuatro condiciones al arquitecto Daijiro Takakusa. La primera es que tuviese vistas a la bahía de Osaka, la segunda que el marido tuviese su propio espacio aislado para tocar el tambor, la tercera que ella tuviese su propio taller de pintura y abierto a la posibilidad de dar clases en un futuro y la cuarta que tuviese un enorme patio para hacer barbacoas. Teniendo en cuenta estas consideraciones en esta estrecha superficie del lugar jugo con una construcción sencilla, en forma de caja, dando protagonismo a un gran ventanal con vistas y aprovechando la luz para el taller de pintura y siendo el segundo protagonista el gran árbol pintado, en primer lugar porque el apellido del marido significa árbol en japonés, Daiki, y servir como protección a la familia.

arquitectura4 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka

The site of “House-DT” is in the new residential area in the south of Osaka overlook Osaka Bay. I designed this house for a husband whose hobby is playing a drum, and whose wife who is a painter. They requested four things to do with the design of the house. The one was that they would live calmly every day looking Osaka Bay, and the second was, that husband would have a studio in which to play his drum. The third was that wife would have a atelier where she could open a drawing class in the future, and the fourth was that they would have a large yard for a barbecue parties. In order to carry out their requests in this narrow site. I constructed the atelier over the studio, and arranged a space between these spaces and the living space so that the noise from the studio and the atelier would not bother the living area. And I designed all these spaces in a simple box form, and arranged the box at a slant on this site in order to take advantage of the large yard .Since the stairwell had to passed on the way to every room, I considered that this space would be the most important, and decided to make this well space into attractive space. Prepared a big window one side of this well space from which Osaka Bay could be overlooked, and decided to use the other side of this space as a canvas on which the wife could draw a picture .The theme of the picture would be a big tree. The picture would protect this family, and secondly because the husband’s first name “Daiki” means a big tree in Japanese. Since I considered that the view of Osaka Bay which would be overlooked from the interior , and the picture of a big tree were the most important for this house , I decided to design the house as simply as possible. By Daijiro Takakusa

north elevation1 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka north elevation2 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka west elevation21 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka dining to living Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka living to dining Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka wall arts1 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka wall arts2 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka wall arts at 2nd floor1 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka detail of wall arts1 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka detail of wall arts2 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka wall arts at 2nd floor2 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka north elevation3 Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka

pin it button Casa del arquitecto Daijiro Takakusa con Vistas a la Bahía de Osaka

Deja un comentario